Exposició Temporal: Un món en Pau, un art en llibertat. Art als micropobles
6 agosto, 2022
Contingut
• Informació de l’exposició.
• Visita l’exposició al CIPS.
L’exposició
L’Associació de Micropobles de Catalunya i el Festival Itinera s’afegeixen a la celebració dels 60 anys de l’Associació de les Nacions Unides i conjuntament presenten un nou projecte; l’exposició del fons d’art de l’Associació de les Nacions Unides «Un món en pau, un art en llibertat».
L’Associació per a les Nacions Unides és una ONG nascuda a Barcelona el 1962 amb l’objectiu de difondre i promocionar els principis de les Nacions Unides. Activitat que és concreta en la defensa dels Drets Humans. Està guardonada amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona entre altres reconeixements.
L’objectiu d’aquesta exposició als micropobles és:
1. Reivindicar la riquesa cultural dels micropobles.
2. Apropar la diversitat artística al territori rural.
3. Teixir xarxes mútues per abordar l’atomització dels micropobles.
Aquesta col·lecció que vol commemorar el 60è aniversari de l’ANUE i és una selecció del seu fons d’art, un fons amb obres des dels anys 60 fins a l’actualitat, amb una representació de la història contemporània de l’art a Catalunya.
Pau i Llibertat constitueixen un dels grans anhels de l’humanitat, tant en el món polític com en l’artístic. Mitjançant la idea que pinzellades de tots colors i formes es complimentin fins a formar un tot en plena harmonia, com en la societat, creiem en l’art com a via de diàleg, a la pluralitat i a la consagració dels drets de totes les persones.
L’exposició està formada pel següents autors:
- Albert Fabà
- Antoni Tàpies
- Gino Rubert
- Glòria Muñoz
- Javier Mariscal
- Joan Descarga
- Joan Pere Viladecans
- Josep Ma Subirachs
- Josep Niebla
- Josep Serra Llimona
- Josep Uclés
- Josep Yagües
- Keiko Ogawa
- Magda Bolumar
- Mario Pasqualotto
- Miquel Olivares
- Modest Cuixart
- Ola Kleczkowska
- Pepe Navarro
- Perico Pastor
Visita l’exposició al CIPS
Podeu visitar l’exposició gratuïtament al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca durant l’agost de 2022, en el nostre horari habitual. Fora d’aquest horari, per a grups, podeu contactar amb el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca al telèfon 646 322 000, mitjançant WhatsApp (636 322 000) o bé enviant un correu electrònic a centrepedraseca@gmail.com.