Pl. Vileta 9-11 Torrebesses 646 322 000 centrepedraseca@gmail.com

Turisme Torrebesses

Novetats i notícies

Projecte Vulnerabilitat Rural i jornades

Leader Ponent, en col·laboració amb el projecte SEVERAS finançat per la Fundació «la Caixa», presenten aquest projecte:

La primera fase d’aquest ha desenvolupat un índex de Vulnerabilitat Rural per al territori espanyol que té en compte aspectes socioeconòmics, demogràfics i ambientals. A través d’aquest s’han detectat quines comarques i municipis són més i menys vulnerables i a quines amenaces en concret. L’objectiu d’aquesta primera fase és dissenyar millor les polítiques de desenvolupament i distribuir els fons de desenvolupament entre i dins de les comarques.

Per la segona fase només s’han seleccionat dos comarques/zones de tot l’estat espanyol en les quals s’hi ha detectat una major vulnerabilitat rural: la zona de Catalunya que engloba les Garrigues juntament amb el sud de l’Urgell i les Garrigues històriques (ja que comprèn àrees amb característiques socioeconòmiques similars) i la zona de Boedo-Ojeda a Palència. És per això que es realitzaran a cada una d’elles dos jornades amb l’objectiu de:

  • Identificar polítiques i/o accions concretes en dos territoris que puguin ser posades en pràctica pels governs i/o finançables a través dels Fons LEADER o fons similars.
  • Posar a punt una metodologia (escenaris de futur) que pugui servir als Grups d’Acció Local com eina en el disseny de les Estratègies de Desenvolupament Local Participatiu.

En la primera jornada es proposa als assistents l’objectiu és verificar si l´índex calculat és acord amb la realitat comarcal i veure quina és la situació actual en relació a les amenaces que fan que la comarca sigui vulnerable.
En la segona jornada la intenció és plantejar com la comarca vol ser en el futur i dissenyar els passos que ens portaran a aquest futur en el qual la comarca serà menys vulnerable, com ara polítiques o iniciatives per part de diferents actors locals.

La convocatòria de participació a la segona fase va destinada qualsevol actor col·lectiu o individual del territori (associacions, entitats, cooperatives, empreses, agricultors, ramaders, productors, administracions, tècnics…) i les dates de cada jornada son:
12 de Maig: franja horària de 12h a 16h* amb dinar inclòs durant el taller
26 de Maig*
*L’horari definitiu es comunicarà més endavant.

Les jornades tindran lloc al Consell Comarcal de les Garrigues.

Es prega confirmació a través d’aquest correu. Per qualsevol consulta podeu posar-vos en contacte amb:
msalvado@leaderponent.cat
973 711 313 ext. 416

També podeu trobar la notícia a la pàgina de Leader Ponent.

Horari

Per venir a visitar-nos al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, el nostre horari és:

HORARI D’ESTIU
Juny – Octubre
Dissabtes: 10 – 14 h i 17 – 20 h.
Diumenges: 10 – 14 h.

HORARI D’HIVERN
Novembre – Maig
Dissabtes: 10 – 14 h i 16 – 19 h.
Diumenges: 10 – 14 h.

On trobar-nos

Centre d’Interpretació de la Pedra Seca
Pl. Vileta 9-11, 25176 Torrebesses

Què podeu fer